La delegació nord-est de Ximenez Il·luminació, filial de la firma d’il·luminació decorativa Ximenez Group, ha obert part de la seva línia de gestió logística al Centre Especial de Treball de la Fundació Àuria Fil, entitat membre d’Àuria Grup que treballa per la inclusió laboral de persones en risc d’exclusió o en situació de vulnerabilitat i dependència.

La col·laboració entre Ximenez i Àuria neix amb l’objectiu de promoure noves habilitats professionals dins d’un sector en auge com és el de la il·luminació decorativa, especialment la nadalenca. Per a això, la companyia ha format i mentoritzat equips de Àuria en tasques de manteniment, classificació i revisió de peces d’il·luminació decorativa en les seves instal·lacions de Barcelona.

“La capacitació professional dins del nostre sector és una porta oberta a un nombre cada vegada més gran d’oportunitats de futur “ha explicat Albert de Rei, director de Recursos Humans de Ximenez Group. “Per això, aliances com aquesta són de gran importància per a desplegar el nostre compromís amb la creació d’un impacte positiu en les zones en què operem “ha afegit.

Per la seva banda, Joan Holgado, responsable comercial de la Fundació ÀuriaFil, ha comentat que “és una oportunitat única que ens enorgulleix protagonitzar i contribueix a la creació d’ocupació de qualitat per al nostre col·lectiu i que esperem ens porti a una relació de llarg recorregut “.

La sinergia entre ambdues entitats respon a l’estratègia de responsabilitat corporativa a la que Ximenez Group treballa des de dues línies concretes: el compromís social, a través de la qual promou col·laboracions amb agents del tercer sector i institucions sanitàries i fomenta els valors de l’esport; i la sostenibilitat mediambiental, per la qual promou la lluita contra el canvi climàtic i desenvolupa actuacions per a la contínua reducció de l’impacte de les seves projectes.

Per Àuria, la col·laboració representa un important impulsor del seu propòsit social a l’ampliar la cartera d’itineraris especialitzats amb els que contribueix a la consecució de les metes de les més de 800 persones amb les quals treballa.