Taller Àuria ha rebut el reconeixement CoopCat a l’ocupació de qualitat de mans del vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, i la consellera de Treball, Afers Socials i Families,Dolors Bassa. Un reconeixement a més de quaranta empreses que destaquen pel seu compromís amb el territori, el foment de l’ocupació de qualitat, l’enfortiment de l’emprenedoria o la col·laboració intercooperativa.

El vicepresident ha volgut reconèixer la tasca que realitzen les més de 4.000 cooperatives que hi ha a Catalunya per “traslladar a la vida diària els valors i els principis cooperatius com ara lliure adhesió, gestió democràtica, participació econòmica, autonomia i independència, educació formació i informació, i innovació, entre d’altres”.
Per al vicepresident, les cooperatives s’han convertit en “agents econòmics de primer ordre al nostre país” ja que “més enllà  de contribuir a reduir les desigualtats socials, generen ocupació estable i de qualitat amb més de 37.700 llocs de treball el 2015”. “Des la Generalitat fem una aposta decidica per l’economia cooperativa, en la mesura que creiem que és una política efectiva per a una societat més justa”, ha assegurat.
En aquest sentit, la consellera Bassa ha remarcat la voluntat del govern d’enfortir i fomentar l’economia social amb una aposta clara per a nous programes, més pressupost, més presència al territori i ampliant l’abast de les actuacions a tota l’Economia social. “Volem fomentar aquest model perquè les cooperatives contribueix a crear llocs de treball estables i de qualitat, a distribuir millor la riquesa, desenvolupar el territori, recuperar empreses en crisi, o a prestar serveis socials de forma professional i eficient, resulta innegable doncs la seva  contribució  en la construcció d’un nou país, que aposta per la transparència, sostenibilitat, la cohesió social, el desenvolupament dels territoris, la solidaritat i les noves formes de participació i apoderament de les persones”, ha conclòs la titular de Treball, Afers Socials i Famílies.
Aquests premis, que s’han atorgat enguany per primera vegada, van destinats a reconèixer el treball de les cooperatives en el seus principis bàsics: lliure adhesió, gestió democràtica, participació econòmica, autonomia i independència, educació formació i informació, cooperació entre cooperatives i interès per la comunitat.