Àuria presenta un ERTO que afecta els centres especials de treball (CET)

Àuria Cooperativa (Taller Àuria Cooperativa SCCL) i Àuriafil (Fundació Privada per la Inclusió Laboral Àuria) són centres especials de treball (CET) que ocupen persones amb discapacitat. La primera entitat té les instal·lacions a Sesoliveres, a Igualada, i la segona, a Esparreguera (Baix Llobregat). Arran de la situació de crisi generada per la irrupció del coronavirus i davant la impossibilitat de mantenir l’activitat industrial o alguns dels serveis que presenten les diferents unitats de treball, els òrgans de govern de les respectives entitats han aprovat la sol·licitud d’un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Àuria Fundació demana a Salut que les residències de persones amb discapacitat rebin els mateixos dispositius que les sociosanitàries

Des que el passat 12 de març, el Govern de la Generalitat de Catalunya va decretar confinar els municipis de la Conca d’Òdena pel focus de SARS-CoV-2 (coronavirus), les 9 llars-residències i la residència gestionades per Àuria Fundació han alterat el seu funcionament ordinari. D’aquestes, ubicades en diferents emplaçaments de la ciutat d’Igualada, només aquesta darrera té la condició de suport permanent, és a dir, amb personal d’assistència 24 h/365 d, però donada la situació de confinament, l’atenció a les llars-residències està sent la mateixa que a la residència.