El Servei d’Inserció Especialitzat d’Àuria Fundació, SIE, organitza dos cursos gratuïts aquest mes de febrer sobre operacions de verificació de qualitat, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del teixit empresarial de les comarques de l’Anoia i el Baix Llobregat i del foment de l’ocupació de les persones ateses.

Les dues formacions s’iniciaran el 18 de febrer i finalitzaran el 18 d’abril d’abril amb pràctiques incloses en empreses del sector de l’automoció, al Baix Llobregat i dels sectors del tèxtil, del paperer i de l’alimentació a l’Anoia. Un Pla formatiu que contempla les tècniques d’examen, la comprovació i el control dels productes i el compliment de les normes de seguretat necessàries a les empreses. Les formacions van adreçades a persones en risc d’exclusió social o en situacions socials de vulnerabilitat inscrites a l’Oficina de Treball, SOC, que disposin de certificat de discapacitat i resideixin a les comarques de l’Anoia o el Baix Llobregat. Aquestes formacions, de caràcter gratuït, compten amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i s’emmarquen en el Programa SIOAS 2018, Serveis d’Orientació, acompanyament i Suport a la Inserció de les Persones amb Discapacitat i/o Malaltia Mental, finançades pel Fons Social Europeu. La sessions informatives es realitzaran a les 10h, el 22 de gener a sala d’actes de Can Pasqual a Esparreguera i el 23 de gener a la seu d’Àuria Fundació, a l’avinguda Andorra 28 d’Igualada.

10 anys del Servei d’Inserció Especialitzat

El Servei d’Inserció que acaba de complir deu anys des de la posada en marxa, segueix amb la seva vocació de formar, i inserir a persones en situació de vulnerabilitat però també d’estar atent a les necessitats emergents del teixit empresarial per dona’ls-hi solucions. Una tasca formativa i d’ocupació que ha generat durant aquest període 780 contractes laborals, més de 280 persones formades i ha visitat més de 180 empreses.

L’increment de persones que s’ha adreçat al SIE no ha parat de créixer fins a superar el miler, de forma agregada. Però cal tenir present que la immensa majoria d’aquestes, més de 800, han fet ús dels serveis del SIE en els últims cinc anys, fet que explica la resolució i efectivitat del seu propòsit.

Agència de Col·locació autoritzada Núm.: 09-00000155

Projecte subvencionat per:

 Departament Treball Afers Socials i FamíliesFons Social Europeu