Una mica d'història

UNA MICA D'HISTÒRIA

L’any 1972 va néixer el Taller Àuria SCCL, a l’empara de l’associació de pares i mares que havia fundat anys abans l’Escola Àuria. Davant la necessitat de crear un espai de treball on es pogués donar oportunitats laborals a aquella primera generació de nens i nenes que havien cursat a l’escola especial per a infants amb discapacitat es va fundar el Taller Àuria Cooperativa. Van ser anys de lluita perquè s’aprovés una legislació que reconegués els drets del treballador amb discapacitat i les capacitats productives. Finalment, el 22 de gener del 1981 va formalitzar-se el Taller Àuria SCCL com a Cooperativa de Qualificació Especial, adaptant-se, posteriorment, a la normativa catalana com a Cooperativa d’Iniciativa Social Mixta de Treball Associat i Consumidors i Usuaris, sense ànim de lucre. L’any 1992, es constitueix també la Fundació Privada Àuria per estructurar la prestació de serveis i suports a les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental de la comarca de l’Anoia.


Avui Àuria Grup és un conjunt d’entitats que treballen per garantir autonomia, qualitat de vida i igualtat d’oportunitats. Ocupa 800 persones i aglutina una massa de més de 1400 col·laboradors.

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies.