XIV Fòrum d’Innovació Social

El XIV Fòrum d’Innovació Social obre el debat de com anticipar-se als canvis laborals

Àuria Grup va ser la responsable d’organitzar el XIV Fòrum d’Innovació Social, celebrat a Sitges, una iniciativa que va reunir en dues jornades diverses reflexions i l’exposició de projectes innovadors d’entitats de l’economia social.

Entitats d’economia social de tot l’estat es van trobar per debatre sobre els canvis que hauran d’afrontar els treballadors per adaptar-se a un marc laboral canviant i cada cop més robotitzat. En aquest sentit, es va assegurar a través de diversos estudis ressenyats que aquest canvi de professions que viurem en els propers anys planteja un gran repte i farà necessari el debat de com es preparen per el futur immediat les empreses de tots els sectors, però també les del sector socials com els centres especials de treball (CET), amb perfils professionals d’especials dificultats (persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o una paràlisi cerebral amb un grau reconegut o superior al 33% i aquelles persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau recogut igual o superior al 65%) dedicats majoritàriament a treballs de poca qualificació.


A Catalunya hi han actualment uns 200 centres especials de treball, la majoria d’iniciativa social i sense ànim de lucre que ocupen a més de 11.000 persones segons dades de la Generalitat de Catalunya. La finalitat principal d’aquests centres és oferir oportunitats laborals a aquelles persones amb especials dificultats i assegurar que aquestes reben serveis de suport individualitzats en l’entorn de treball per poder desenvolupar el seu treball amb garanties de qualitat i amb un òptim rendiment. La seva plantilla età formada, al menys un 70% del total, per persones amb discapacitat i la seva funció és 100% social.


Però malgrat la seva especialització aquestes empreses tenen quelcom en comú amb la resta d’empreses, i és que competeixen entre sí en el mateix mercat productiu, ja que poden operar en qualsevol sector. Aquest fet és el que provoca un replanteig de com han d’adaptar-se per poder ser competitius en el futur.

Idiomes


Català
Español

 

On som?

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies.